factory.hu
factory.hu  
Kommunikációs audit
Honlap optimalizáció
Keresőmarketing
Válságkommunikáció

Hírek


Megbolondult a Google pár órára

2011. január 31.

Akik ma 2011. január 31-én a Google.com vagy Google.hu oldalakat használták, észrevehették, hogy a kereső rengeteg találathoz, szinte mindenhez azt írta, hogy "Az oldal káros lehet a számítógéped számára."

Ez az igen hasznos figyelmeztetés akkor szokott megjelenni, amikor egy olyan oldalt találunk, amelyik adathalászat, vírusterjesztés stb. miatt tiltólistán van, ezért a cég előre figyelmeztet, hogy ide ne lépjünk be, vagy csak saját felelősségre.

A hibaüzenet szövege többféle url-re mutat. Viszont ami kínosabb, hogy a találatokra kattintva is vészjósló hibaüzenetre jutunk.

Mindenesetre ilyen méretű hibát még nem láttunk a Google keresőjében. A visszajelzések szerint globális problémáról van szó. Rémisztő. Szerencsére a hiba kevesebb, mint egy óráig állt fenn. Mostanra úgy tűnik, a Google visszavette az irányítást saját keresője felett.

Amúgy elképzelhető, hogy a probléma ennél is nagyobb. A Twitteren sok amerikai felhasználó arról számol be, hogy a Webmaster Tools és a Gmail spamszűrője is megbolondult: minden levelet a spam fiókba tesz.

A Gmail-felhasználóknak tehát érdemes visszanézni a spam fiók tartalmát.

Valószínűleg az egyik, rosszindulatú tartalmakat monitorozó malware kód kelhetett öntudatára, kezdett saját életet élni. Úgy tűnik, a Google antispam partnerszervezete, a Stopbadware szállhatott el teljesen.

A StopBadware egyébként két nappal ezelőtt azt közölte, hogy az elmúlt napokban egy új féregvírus, a Conficker/Downadup több millió személyi számítógépet fertőz. És éppen ezzel egy időben a Google jelentése szerint nagy arányban nőtt a rosszindulatú oldalak előfordulása a weben.

A Conficker/Downadup vírus egyébként egy windowsos biztonsági rést kihasználva a pendrive-okon és mp3-lejátszókon, tehát az usb-s eszközökön keresztül terjed szerte a világon.

A Google részéről egyelőre csak annyit nyilatkoztak, hogy a hiba természetét még nem ismerik. Ugyanakkor minden megjavult. És jelenleg is folyik a vizsgálat. Az üggyel kapcsolatban részletesebb közleményt fognak nyilvánosságra hozni.


Forrás: itcafe.hu | webisztan.blog.hu


Vissza az előző oldalra | Az oldal tetejérePortfolió

SzállásPort
Eta
Retro

Éttermek
Referenciák

SzállásPort - fényképes szállásajánló | Céges tréningek | Fotózás | Csapatépítő tréningek | Kereskedelem


Domain nevek

terapia.hu | honlapok.hu | azsiacenter.hu | koncepcio.hu | non-profit.hu | marketer.hu | kognitiv.hu
Szakmai háttéranyagok

PR és internet


Szakkönyvek

Oktatás
Válságkommunikáció
tantárgy leírás 2011
Online marketing
tantárgy leírás 2011
Marketing kommunikáció
tantárgy leírás 2008
Hálózati kommunikáció
tantárgy leírás 2008

Hírarchívum
Adathalászok utaznak a Google-on és Yahoo-n hirdetők adataira
Google Online Marketing Challenge
A világ más részeire is hatást gyakorló internetes társadalom elleni szigorítások ellen civil mozgalom emelte fel a szavát Új-Zélandon.
A magyar internet menő
Direkt marketing 2008

Az internet veszélyei
Több mint 20 ezer weboldalt töltöttek le káros kódokkal
Megbolondult a Google pár órára

Kapcsolat

webcím: www.factory.hu
e-mail: info@factory.hu
telefon: 06-30-28 300 30
2006-2014 © Com Bt.
Üzenetküldéshez kattintson ide

Google Pagerank, SEO tools