factory.hufactory.hu
   
Kommunikációs audit
Honlap optimalizáció
Keresőmarketing
Válságkommunikáció

Hírek


Megint bevásárolna a Google
2011. november 25.

Harmincmilliárd dollárja van a Google-nak, hogy felvásárlásokra használja, nem csoda, hogy állandóan hírbe hozzák a sikeres cégekkel. Most állítólag a Grouponnal folytat tárgyalásokat, de ajánlatot tett a Twitterre és a Foursquare-re is.

A Google több mint hárommilliárd dollárt adna a Grouponért, a tárgyalások már megkezdődtek. Persze még semmi nem dőlt el, a Groupon még azt sem döntötte el, hogy tulajdonrész eladásával vagy más módon próbálnak pénzhez jutni.

Az amerikai Groupon a valaha volt leggyorsabban növekvő cég – legalábbis a Forbes magazin szerint. Andrew Mason 2008-ban alapította a közösségi vásárlós szájtot. Az ötletet egy nonprofit oldal, a The Point adta, itt közösségek alakultak kampányokhoz, akciókhoz. Alakulása után másfél évvel a Groupon már huszonkét ország száznegyven városában kínál kedvezményeket. A Groupon ráadásul jó vétel is lehetnek, hiszen évi 500 milliós az árbevétele.

De nem a Groupon az egyetlen sikeres cég, melyre szemet vetett a Google. Néhány hónappal ezelőtt állítólag 2,5 milliárd dollárt ajánlott a Twitter ért. Az ajánlat nem volt hivatalos, de már a közeledést is elutasította a Twitter. Egy másik forrás szerint három hónapja a Twitter kapott valakitől egy négymilliárd dolláros felvásárlási ajánlatot, de arról nem szólnak a hírek, hogy ki volt a titokzatos vevőjelölt.

A Microsoft is érdeklődik az említett cégek iránt, az egyik ok, amiért a Google megvásárolná ezeket, hogy a Microsoftot távol tartsa tőlük. Ráadásul meg is teheti a Google, 30 milliárd dollárja van a bankban, amit fel tud használni felvásárlásokra.

Ezen kívül a Foursquare-rel is hírbe hozták a Google-t. Egymilliárd dolláros összegről beszélnek. Az ügyhöz hozzátartozik, hogy Dennis Crowley alapító már adott el céget a Google-nek, a Dodgeballt.


Forrás: Index

Vissza az előző oldalra | Az oldal tetejéreReferenciák

SzállásPort - fényképes szállásajánló | Céges tréningek | Fotózás | Csapatépítő tréningek | Kereskedelem


Domain nevek

terapia.hu | honlapok.hu | azsiacenter.hu | koncepcio.hu | non-profit.hu | marketer.hu | kognitiv.hu
Szakmai háttéranyagok

PR és internet


Szakkönyvek

Oktatás
Válságkommunikáció
tantárgy leírás 2011
Online marketing
tantárgy leírás 2011
Marketing kommunikáció
tantárgy leírás 2008
Hálózati kommunikáció
tantárgy leírás 2008

Hírarchívum
A Google megmutatta titkos szervereit
Adathalászok utaznak a Google-on és Yahoo-n hirdetők adataira
Google Online Marketing Challenge
A világ más részeire is hatást gyakorló internetes társadalom elleni szigorítások ellen civil mozgalom emelte fel a szavát Új-Zélandon.
A magyar internet menő
Direkt marketing 2008

Az internet veszélyei
Több mint 20 ezer weboldalt töltöttek le káros kódokkal
Megbolondult a Google pár órára

Kapcsolat

webcím: www.factory.hu
e-mail: info@factory.hu
telefon: 06-30-28 300 30
2006-2014 © Com Bt.
Üzenetküldéshez kattintson ide