factory.hu
factory.hu  
Kommunikációs audit
Honlap optimalizáció
Keresőmarketing
Válságkommunikáció

Hírek


Kész a Windows 7

A Microsoftnál késznek nyilvánították a Windows 7-et. Az operációs rendszert először partnercégek, hardver- és szoftvergyártók kapják meg, az egyéni felhasználóknak októberig kell rá várni.

A Microsoft bejelentette, hogy hosszú évek munkája után a teszterek és programozók csapata késznek nyilvánította a Windows 7-et. A RTM (release to manufacturing, azaz sokszorosításra szánt) pecsétet a szoftver 7600.16385 verziószámú változata kapta meg, ami valószínűleg alig különbözik a két hete a fájlcserélő hálózatokra kiszivárgott, és ott véglegesként hirdetett változattól.

Első menetben a Microsoft OEM-partnerei kapják meg a kész kódot, az angolt még ezen a héten, a többi nyelvi változatot a jövő héten. 2011 augusztus elején a nagyobb szoftver- és hardvergyártók is hozzájuthatnak a végleges Windows 7-hez, aztán augusztusban és szeptemberben a Microsoft Partner Programban részt vevő fejlesztők. Ezzel párhuzamosan elkezdődik a boltok polcaira kerülő dobozos verziók gyártása is, a világpremier pedig október 22-re van kitűzve - eddigre remélhetőleg minden gyártó megoldja, hogy a termékei ne akadjanak össze az új operációs rendszerrel.
Kiderült az is, hogy az operációs rendszer nyílt bétatesztjének résztvevői sajnos nem fognak ajándék példányt kapni a végleges változatból. A Vistánál még járt az ajándék minden olyan teszternek, aki legalább egy hibát jelzett a fejlesztők felé. Megerősítették a Windows 7 családi kiszerelésének pletykáját is: a Family Pack az oprendszer Home Premium változatát tartalmazza, de a szokásos egy helyett három számítógépre engedi a telepítést. Ez a változat csak bizonyos piacokon lesz elérhető, de a cég nem árulta el, hogy pontosan melyik országokat is takarja ez. Ahogyan az árat sem (a pletykák 150 dollárról szólnak).

A Windows 7 fejlesztésének története egészen 2000-ig nyúlik vissza. A terv az volt, hogy az egymásra épülő, egymás tervezési hibáit megöröklő Windows-verziók mellett készüljön egy új, teljesen újragondolt és a nulláról újraírt operációs rendszer. A Windows 7 első kódneve Blackcomb volt, és 2005-re tervezték a megjelenését, aztán ez többször elcsúszott, és végül a Vista megjelenése után, 2006-ban állt rá teljes gőzzel a cég programozócsapata az akkor már Vienna munkacímen futó projektre. 2008 novemberében, egy fejlesztői konferenciáról szivárgott ki az internetre az első Windows 7-verzió, ami a felhasználók minden ellenérzését és előítéletét elsöpörve egészen jónak bizonyult. A Windows 7 körüli felhajtás azóta is csak fokozódik, a publikus tesztverziók alapján sokan már a megjelenés előtt a cég történetének legjobb termékének kiáltották ki.

Forrás: Microsoft


Vissza az előző oldalra | Az oldal tetejére



Referenciák

SzállásPort - fényképes szállásajánló | Céges tréningek | Fotózás | Csapatépítő tréningek | Kereskedelem


Domain nevek

terapia.hu | honlapok.hu | azsiacenter.hu | koncepcio.hu | non-profit.hu | marketer.hu | kognitiv.hu
Szakmai háttéranyagok

PR és internet


Szakkönyvek

Oktatás
Válságkommunikáció
tantárgy leírás 2011
Online marketing
tantárgy leírás 2011
Marketing kommunikáció
tantárgy leírás 2008
Hálózati kommunikáció
tantárgy leírás 2008

Hírarchívum
Adathalászok utaznak a Google-on és Yahoo-n hirdetők adataira
Google Online Marketing Challenge
A világ más részeire is hatást gyakorló internetes társadalom elleni szigorítások ellen civil mozgalom emelte fel a szavát Új-Zélandon.
A magyar internet menő
Direkt marketing 2008

Az internet veszélyei
Több mint 20 ezer weboldalt töltöttek le káros kódokkal
Megbolondult a Google pár órára

Kapcsolat

webcím: www.factory.hu
e-mail: info@factory.hu
telefon: 06-30-28 300 30
2006-2014 © Com Bt.
Üzenetküldéshez kattintson ide